lørdag 15. mai 2010

Award


Denne pokalen har eg fått som award fra Berit http://beritshage.blogspot.com/ - Tusen takk til deg! :)


Denne utmerkinga går ut på å svare på sju spørsmål om hagen din og samtidig sende den vidare til 7 nye bloggarar.

1. Hvorfor hager du ? - Eg kan ikkje tru anna enn at det er medfødt, som smågut rappa eg erter frå kjøkkenskuffa til mamma og planta ute rundt eldhuset, og lagde meg små "potetåkrar" i alle hemmelighet - det var min fyrste hage!

2. Hva hadde du sagt eller gjort dersom du kom hjem fra ferie og fant ut at en "reality"-serie fra TV hadde omkalfatret hagen din ?
- Det kjem an på kor omfattande "skadene" var - hadde dei fjerna plantane mine hadde eg vorte temmelig forb..... (dei som kjenner meg godt hadde gått i dekning..... hehe)!!!!!!!

3. Hvilken plante begjærer du aller mest - hvilken er på sikletoppen akkurat no ?
- Hmmmm....det var vanskelig, det er mange det! Ein av dei som står høgt på lista er "Magnar sitt hagetroll" - Eriophyton wallichii.
4. Hvilken plante er du hittil blitt mest glad over å se igjen over vinteren ?
- Oi, det var virkelig vanskelig....

5. Hva har du i drivhuset ?
- Av ting eg dyrkar i drivhuset er to drueplantar, så er der mange prikleplantar av stauder som var sådde i fjor, nyprikla blåveis i nokså stort antall og div. liljer i potter.
Snart skal tomatplantane inn.

6. Hva er det mest plagsomme du har i hagen og hvorfor ? - Det må være Hagedjevelen (Skvalderkål, hanefot m.m.) som har vore i hagen her sidan forrige eigar. Den driv eg kontinuerlig krig mot der eg ikkje aksepterer at han er. Der eg ikkje har bed let eg han bare få holde på ....

7. Hva er det du er mest stolt over i hagen ?
- Det og er vanskelig å velge, men eg trur det må være den flotte gullregnen som veks seg stadig større og flottare for kvart år. Eit høgdepunkt i hagen når den står i blomst.

Då kjem eg til det mest vanskeligste - å velge ut sju nye som fortenar å bringe pokalen vidare.
Det er jo så mange flotte og interessante hagebloggar frå heile landet så kva skal ein velge ?
Mange har vel alt hatt den og, men eg får bare velge ut sju utan hensyn til kven som har fått pokalen før - ein vandrepokal kan som kjent vinnast fleire gongar ;)
Rett frå min grunne hukommelse listar eg opp følgande sju bloggar i alfabetisk rekkefølge:

- Elsas blogg - alltid kjekt å følge med på årets gang i den rikholdige hagen til Elsa. Kjekke er også innlegga hennar om gamle merkedagar og gamle veirmerke.

- Lene i Fredrikstad - Flott blogg som alltid er interessant å sjå innom kva som rører seg i hagen og kompostbingen til Lene.

- Mariann (Sunnmørshagen min) - Frisk og fin blogg med mange flotte bilder til inspirasjon og glede.

- Mari_ (Bakkane): Fin blogg der ho fortel om både hagen sin og hønseflokken sin to interesser vi har felles.

- Miamaria (Hagedagblogg) - Ein blogg som er verdt å ta turen innom kvar gong - alltid noko interessant å finne der og !

- Potentilla (Småsnutter fra et ugressparadis) : Frisk blogg der ein som regel får opne latterdøra av eit eller anna friskt innspel.

- Primula's hage Flott blogg som fortel om hagedyrking i Troms. Gled meg til dei mange flotte hagebilda når våren kjem der nord! :)Då vil eg ynskje alle ei god langhelg og ein god 17. mai !

3 kommentarer:

Elsa sa...

Tusen takk for pokal:) Som du ser i bloggen min har jeg nettopp fått den, derfor tar jeg bare imot uten å sende den videre i denne omgang:)
Takk for at du tenkte på meg.

Flott bilde av Hornelen du har lagt inn i bloggen din.

Ha en riktig fin 17.mai-helg i Davik!

Anonym sa...

God 17.mai. Og jeg ser gullregnen bak flaggstanga. Kjempeflott!

Lene i Fredrikstad sa...

Takk for award. Artige spørsmål! :)
Jeg ville nok blitt nokså deppa om et reality show hadde omkalfatret hagen min uten min viten....