fredag 3. oktober 2008

Soppflora og draum om fossefall


Det har atter vore nokre dagar utan nedbør, men eg har ikkje hatt anledning til hagearbeid desse dagane pga. masse anna etter jobb.
Det einaste hagearbeidet eg har teke meg tid til var plantepakke eg fekk frå akoen i går, dei plantane har eg midlertidig planta slik at dei klarar seg til over helga når vi kjem heimatt frå tur.
Vi reiser no i dag tidleg til Beitostølen der vi skal på namnefest til barnebarnet Sander.

Dei siste dagane har eg hatt med meg fotoapparatet og teke bilder av mange forskjellige sopp. Eg har ikkje så mykje peiling på sopp, men syns dei er spennande skapningar. Mange av dei er fargerike og lyser godt der dei står, men å plukke sopp til matauk har eg ikkje forsøkt meg på.
Ikkje veit eg om desse to eksemplara er matsopp, men flotte er dei i allefall.

Ellers kom eg over eit lite fossefall der eg tenkte - Oi dette hadde vore noke å ha i hagen, hadde det blitt woodland då !!
Det var lite vassføring denne dagen, så det grøne og frodige mosedekke på berget og steinane i elveleiet kom til sin rett.Når vi kjeme heimatt frå helgaturen vert det spennande å sjå om ein kjenner seg att i hagegalforumet som denne veka er under oppdatering og fornying. Det vert nok bra tenkjer eg .

Sidan vi reiser opp i vinterlandet har eg lagt om til vinterdekk, men dei eg har er utslitt så før vi startar på vegen opp mot fjellet må vi bytte dekk på Eid. Har sikra meg plass til det så det er jo ikkje så lenge gjort heller.

Ha ei fin helg - eg gled meg til å treffe att barnebarnet på vel 4 mnd.

8 kommentarer:

Harryford sa...

Ønsker deg og ei fin helg Hajal! - - barnebarn ja, minst 10 år til her i gården!!!!

Den fossen med "miljø" skulle en gjerne hatt i hagen! Flott bilde!!!

Ligg nå unna Fleinsoppen da! ;-)

Berit sa...

Jeg vet heller ikke om det er matsopp, men fine bilder!
Lær noen få sikre sopper av noen som kjenner dem, så er du trygg. Moro og godt!

Iris sa...

Nydelig bilde, hajal! Sånn foss kunne jeg også tenke meg i hagen : )

Herdis sa...

Gratulerer med navnedagen til Sander, og god tur austover! Får håpe de får bra vær og føre.

Tove sa...

Så flott bekk. Den hadde gjort seg i hagen din :-) Gratulerer med navnedagen og kjør pent over fjellet. Det er spådd snø på søndag. Ha en flott helg!

Anonym sa...

Koselig oktober-innlegg på hagegal-hjemmesida (hagegal.info). Nå som vi (ennå) ikke har forumet å skrive på, må skryte komme direkte til deg her! :)

hajal. sa...

Helga var flott, men heimvegen måtte leggast om Fagernes-Lærdal, ein del mil og timar ekstra.....men vi kom trygt fram (er nettopp heimkomne etter å ha køyrt i 9 timar)....puh....

hajal. sa...

Takk for det Lene !