mandag 6. oktober 2008

Tur til Beitostølen

Fredags morgon la vi ut på turen til Beitostølen og feiringa av namnefesten til vesle Sander

Før vi reiste måtte vi ta bilde av det flotte hjertetreet (Cerciphyllum japonica) til naboen før vi drog. Den er planta i utakanten av den gamle gjødselkommen så den har hatt rikeleg med næringstilgang og er vorte stort og flott.
Slik kan det sjå ut ein vakker oktoberdag frå oppstigninga til Strynefjellet, her ser vi gardane på Skåre i OppstrynHeile vegen hadde vi vakre haustfargar på vegen, ikkje minst staselige gulblada bjørker og raudfarga rognar og alle andre nyansar i gult , grønt, orange og raudt. Dei vakraste bileta ligg på netthinna som varige minner.
Vi hadde fine vegar heilt til vi kom på Valdresflya, der møtte vi ein forsmak på vinteren med snøbyger og litt sleipe på vegane, men det var stort sett gode køyreforhold. Også på fjellet
viste haustfargane seg frå si beste side der snøfall ikkje hadde skjult alle fargane.

Etter at vi hadde innstallert oss på hotellrommet hadde besøk til helgas hovudperson hovudprioritet.Her har besten fått "gullklumpen" på fanget.Laurdag var det ein koselig namnefest for Sander med nydelig god mat og det som høyrer med.

Søndag morgon var overraskelsen stor då vi vakna, ikkje for at det var kvitt på bakken, men heile 25 cm låg det over alt - brrrrr....... og då vi skulle heimatt over Valdresflya viste det seg at der var det stengt pga uveir og vi måtte legge turen om Fagernes - Filefjell- Lærdal så det vart nokre mil lenger og nokre timar ekstra på vegane før vi kom oss heimatt.
Frå Fagernes og heim var det sort sett bare vegar og fine køyreforhold, bare litt snøsleipe på Filefjell.

Også i Sogn var haustfargane flotte, men å ta bilder i fart er ikkje alltid så lett så det vart ikkje så mange brukbare bileter av haustfargane.

Idag har eg bevilga meg ein avslappningsdag og det høvde bra for føremiddagen var det tett mellom regnbygene og enlkelte kraftige regnbyger var det og.
I morgon er det varsla fint veir, då må eg prøve å få gjort litt nyttig i hagen, har stauder ståande som skal plantast, løk skal leggast båd e hos meg og hos naboen...ja ja eg får sjå kor mykje eg rekk.
Seinare i veka er det varsla meir nedbør og til helga visstnok temmelig mykje.... ja ja bare det kjem ferdigmåka skal eg ikkje klage - vi har no hatt ein slik flott ettersommar og haust at vi må tole litt regn no.

6 kommentarer:

Juni sa...

Den vegen ned fra Strynefjell er helt utrolig vakker. Vi kjørte den for et par år siden og jeg kan aldri glemme det synet. Fantastisk!
Også så koselig med lille Sander på fanget. Det er godt å holde om de små.

Iris sa...

Flotte bilder! Jeg har kjørt den veien en gang, og det var så fantastisk over Stryn.
Jeg har en nevø som også heter Sander. Pent navn : )

Mariann S sa...

De var goguten til besten det ;-)

Vi har kjempeflott natur her på nordvestlandet :-D

merethe sa...

SÅ herlig lillegutten var! :) Det er så flott med barnebarn,hajal. :)
Nydelige høstbilder.

Anita sa...

Så flotte karer, da. Fargesterke høstbilder, ble helt fjellsjuk her. Du skriver godt, bare så du vet det. :-)

hajal. sa...

Ja det er virkelig kjekt med barnebarn, skulle bar ha budd nærare så vi kunne blitt skikkelig kjent !

Anita: Fjellsjuk ja, det skjønnar eg godt ! Eg skriv slik det fell seg naturleg for meg, men mange takk !