søndag 26. oktober 2008

Ny Novemberkatus


Som eg skreiv i forrige innlegg har eg endelig funne meg "gul" novemberkaktus som eg har vore på jakt etter eit par år utan å lukkast. Og som Iris kommenterte er gulfargen litt merkelig - ubestemmelig !
Dei som har følgt med dagboka mi på hagegal (før denne bloggen vart oppretta) veit at eg har ofte skrive om november- og påskekaktussamlinga mi, og i år har den hatt sommaropphald på ei hylle i drivhuset og der har dei trivst godt ser det ut til for dei kvitterar med knoppar dei fleste av dei. No håpar eg dei tåler overgangen til opphald i eit vindauge i peisestova under heilt andre lysforhold og ikkje kastar knoppane pga. flyttinga.
Når eg pottar dei om (i mai/juni) brukar eg jord frå rotnande trestubbar.
Skulle gjerne hatt vinterhage til desse kjeledeggane mine -då hadde dei virkelig kjeme til sin rett litt opp i høgda slik at dei kunne studerast undanfrå i godt lys..... (dream)

3 kommentarer:

Randines parsellhage sa...

Flott gul Novemberkaktus! Mine to hvite har hatt sommeropphold på soverommet og er nå flyttet på plass i kjøkkenvinduet. Mange knopper og jeg gleder meg til de springer ut.

En fin søndag ønskes deg!

Iris sa...

Der var den gule, ja! Ja, den ligner veldig mye på min. Det finnes jo utallige farger av disse. Jeg samler litt på de jeg også. Har en som er helt rosa, en som er hvit og lillarosa, helt hvit og en som jeg kjøpte i år som ser rosa ut i knopp, men skifter nesten til oransj når den springer ut. Skal få tatt bilde av mine så kan du se om du mangler noen.
Vinterhage er også min store drøm å få meg. Mangler bare at noen riktige lottotall går inn... ;)

hajal. sa...

Randine:
Den eg fekk frå deg i fjor kjem med knoppar så kansje eg legg ut bilder av den og seinare når den kjem i blomst.

Iris:
Lottotalla - ja der sa du det som eg unnlot ... hi hi...
Ja ingen dum idè å utveksle bileter og stiklingar.Skal ta bileter av mine og etterkvart som dei kjem i blomst.