mandag 13. oktober 2008

Haustfargar

Sorbus er ei planteslekt med flotte haustfargar her representert med S. koehneana -Kvitrogn som veks vill i Kina og S. 'Dodong' som kjem frå ei øy mellom Korea og japan som heiter Ullung-Do.
(Alle bileta i bloggen er klikkbare)


Herlig med fridag, særlig når kroppen ikkje vil vere med på det haudet mitt vil....
Her fortset det å pøse ned från ovan. Det har vore temmelig heftig med regn dei siste dagane og elvane går flaumstore i fjellsidene. (akkurat no høljar det så det sprutar ute !)
Då er det godt å ha rikelig ved og fyre godt i omnen og kose seg med div. hagelinkar på PCen slik eg har gjort no i morgontimane. Det førte til at eg meldte meg inn i Konnässörsklubben i håp om å finne spennande frø der.

Eg har ellers rydda litt i blogglista mi slik at eg finn att dei gamle dagbøkene frå hagegal, så- og plantelister m.m. med rette årstal.

Fredag var det såpass opphald ei tid på dagen at eg smaug meg ut med kameraet og tok mange haustbilder i hagen. Ellers vart det lite gjort.
Laurdag vart det heller ikkje gjort stort i hagen, jobb morgon og kveld , handlerunde og jebussfeiring av svoger /niese og dermed var meste av dagen oppbrukt.

Fekk forresten ein sekk og ei spann med olivinsand av svigerinne m. sambo som sat i bilen sin og venta på oss då vi kom heim frå jebussfeiring. Denne sanden kan eg bruke til innblanding i plantejorda, men fyrst må eg finne ut av kva plantar eg kan bruke den på.
Kan iallefall bruke den til ein del auriklar eg skal potte opp og overvintre i drivhuset, nokre av dei er showauriklar som eg ventar spent på kva blomster det er på. Alle desse auriklane er resultat av frø eg sådde i vinter, kjøpt frå Barnhaven..

I går var ikkje nett forma og humøret heilt på topp, og det vart ikkje betra av at når eg nettopp hadde sovna på sofaen så ringte det ei dame frå Norsk Gallup ....aaaaaargh.....!!!
Noko av det trasigste eg veit er å vakne av telefonen og så er det Norsk Gallup som ringjer.....
har mest lyst til å bare legge på då ..... men ein må jo prøve å vere litt "høflig" ....på liksom då !
Etter middagen og nesten sovneforsøk banka det på døra og då var det hyttenaboen som kom på besøk, men dette besøket fekk humøret til å snu - ho hadde namleg med seg ein pose med Primula denticulata som ho lovde meg i sommar. - JIPPI !!
Kuleprimula hadde eg mange av for ein del år sidan, men no hadde eg bare ein att.
Får sjå om det vert såpass veir idag at eg får sett dei ned.
Må uansett ut og grave opp ein svarthyll eller to som hyttenaboen skal ha.
Hostaplantane er for det meste blitt gule, medan det framleis er ein del staudersom blomstrar. Her ein flott Lewisia i fjellhagen.

Acer shirasawanum 'Aureum' og Amerikansk blåbær har og flotte haustfargar.

7 kommentarer:

RandiF sa...

Lurer på hvorfor min Acer aureum ikke får sånne flotte høstfarger. Den er grønngul enda. Er det mangel på kuldegrader som gjør det, tro?

hajal. sa...

Min har heller ikkje fått kulde, men den har jo hatt det temmetlig tørt i august og september så eg reiknar med at det har danna grunnlag for ein del av fargeprakten. Min Acer 'Orange Dreem' derimot har ikkje nemnande haustfargar i det heile denne hausten, kansje den står for skyggefullt.

Mokki sa...

Å det var den rogna som det sto to nyplanta av ved Artsdatabanken her i byen1 Vi gikk forbi dem på lørdag og jeg syntes de var rålekre i den høstfargen!

Harryford sa...

Flotte farger hajal - de blåste bort her!!!

Ringer Norsk gallup - nå også med svensk nummer!!!! - er aldri den de spør etter hjemme - merkelig!!!!

Måtte du få litt solskinn, det hjelper på så mangt!!!!

hajal. sa...

Mokki:
Ja 'Dodong' ER rålekker !
----

..... Men Harryford.. då har jo skaden alt skjedd - dei har vekt meg frå middagskvilda....
Ja solskin hjelper på så mangt det !

potentilla sa...

Min bittelille kvitrogn fikk en helt utrolig høstfarge, har ikke sett på maken....

Anita sa...

Jeg kjøpte Dodong i fjor og fikk ikke plass i gamlehagen. Men nå... :-)
Deilige høstfarger, hajal!

PS: Når gallupselskap ringer, da gir jeg dem mannfolket. Værsågod.