mandag 13. juni 2011

Hostaene mine


Idag vil eg presentere Hostaplantane mine. Eg har 28 forskjellige, og litt over halvparten har eg namn på. Dei andre har eg enten fått som namnlause eller har mista namnelappen på.
Dei eg presenterer idag er dei eg har namn på ( håpar at namna er rette og hvis ikkje håpar eg på kommentarar med retting!) .
Dei namnlause presenterer eg i eit eller to nye innlegg og då vil eg sette stor pris på om nokon vil hjelpe meg med dei namna som manglar.
Hosta er flotte bladplantar som høver godt både i sol og skugge alt etter kva sort ein har med å gjere. Det finst både store sortar og nermast dvergsortar, heilt grøne, blågrøne, variegerte og tofarga i alle slags mønster, matte og glansfulle blad - i det heile alt mulig for ein kvar smak og til ein kvar plass - og ikkje minst veldig mange av dei høver godt i skugge og i tilknytning til stein og vatn, woodland, innramming osv.......

Ja då er det asltså klart at dette ikkje er Hosta sagae
n... og det rette namnet her er Frances Williams
7 kommentarer:

krepsemor sa...

Hosta, eller bladplanter i det hele tatt, er planter jeg har lært meg å sette stor pris på! Samlingen min har økt litt hvert år, og en ting er sikkert: Det blir flere ;)
Så mange flotte du har!

Karin SKARA sa...

Hejsan!
Den plantan du namnat med H. 'Sagae' är det inte skall se om jag kan hitta min bild så ser du skillnaden.
Så skall det vara: H. sieboldiana 'Frances Williams' på den lite längre ner, du har råkat vända lite på namnet ;o)
Hostor tror jag det fanns 20 000 registrerade förra året, det är inte lätta att sätta namn på de man tappat bort.
Nöjd dig istället med att njuta av dem, trots att de är namnlösa.
Här är en underbar plantskola med fina bilder som du kan kika på:
http://www.hostaparadise.com/A/catalogue-list.aspx
Kanske du känner igen någon där.
Ha det gott
Karin SKARA //

hajal. sa...

Karin: Du har nok rett i at det er vanskelig å sette namn på dei forskjellige, mange er naturleg nok nokså like med eit så stort antall sortar. Mange takk for korrektur på dei to namna. :)

Marit sa...

Det var jo fint du fikk korrigering på dine hosta, ellers hadde jeg hjulpet deg vet du! ;-)
Navn på hosta er viktig, i hvertfall når en samler. Jeg har nå ca 460 navnesorter, så du kan tro det ikke er like enkelt å holde rede på alle de. Navning er et must.

potentilla sa...

Flotte. Jeg har imidlertid gitt dem opp. De få jeg har igjen har fremdeles nesen i jordskorpa og lurer på om de skal tørre å komme opp. Og det kan man kanskje forstå...

Tove sa...

Flotte hosta :-)

Frank I sa...

Flotte hostaer du har. Det er min favorittplante, ilag med en del andre, men det begynner å bli mange hos meg og. Tror eg må ta meg en tur ut å telle de, siden du hadde gjort det,kjekt å vite, men uansett er det alltid plass til mere.....