søndag 6. juni 2010

Blomstring 1. Juni 2010 - del 2


Eg fortset med dokumentasjon av blomstringa i hagen min 1. juni. og nett no er "sølvkanppane" på det flottaste under det gule morelltreet og her har det selskap av mellom anna Astilboides tabularis, lungeurt, martagonliljer og hasselurt m.m.


Primula elatior-hybridane er fortsatt i blomst og lyser fint opp i "Øvre morelltrebed"Løytnantshjertene er i full blomst og eit par -tre dagar etter kom dei kvite løytnantshjertene og i blomst.

Denne Euphorbiaen er fargerik og flott no på denne tid men er farleg å "sleppe alus" i eit vanleg bed då den sprer seg sterkt med underjordiske utløparar så denne har fått seg eit eige bed ved sida av drivhuset der han forhåpentligvis ikkje kan spre seg til andre stadar.
Bildet rettferdigjer ikkje den fargeprakten planten oppviser på langt nær....


Alpeakeleia er ei av dei flottaste akeleiene etter min smak - 20- 25 cm høg og tett vekst samtidig er den utruleg blomsterrik. og høver godt både i fjellhagen og i vanlege bed.

Vårlyngen held ut blomstringsperioden.I forkant er det lodnetimian og bakerst er det røsslyngen som eg har klipt tilbake. mange av røsslyngen som står nærast vegen har i vinter fått store vinterskadar av ein eller annan grunn.

Rhododendron 'Baden Baden' er truleg over 40 år gamal og er ein av overlevningane etter dei forrige bebuarane i hagen vår. Sjølv har eg klipt den radikalt tilbake to gongar den tid vi har vore her.

Nokre tulipanar er på hell, men dei seintblomstrande liljetulipanane som eg syns er dei aller flottaste av alle tulipanar står fortsatt i fin kondisjon.

Blomstrande rips - Ribes sanguineum er ei flott busk med ein frisk og fin farge i blomstringstida
Det finst forskjellige nyansar i fargen, men denne syns eg er veldig flott.

Weigela middeldorfiana - gul klokkebusk er meir gul enn det bildet viser - flott, men gjer mindre av seg enn Raud klokkebusk.

Morelltreet stod på det flottaste 1. juni - no ei knapp veke seinare har mesteparten av blomane takka for seg og forhåpentligvis har humler og villbier gjort jobben sin så det vert bra med bær både til folk og fugl i år òg!

4 kommentarer:

TurboLotte sa...

Skal si det blomstrer hos deg!! Nydelig. Det er den beste tiden nå som det spretter opp både her og der!

krepsemor sa...

Åhh så fint det blomstrer hos deg! Det går fort nå, når det endelig kom litt mer varme! Nydelig, Hajal!

Frk.Dings sa...

Så fint og frodig du har det!
Flotte bilder!!! :)

Dyveke sa...

Så mange fine bilder. Jeg ble spesielt imponert over den røde Rhododendroen din :)