fredag 2. januar 2009

Vinter ute og influensa inne

I natt har det snøa godt ei stund, vi vakna idag til 25 cm snø. Heldigvis lett og fin så det var ikkje lenge gjort å måke det som måtte fjernast frå veg og parkeringsplass.
Forsmaken på vårteikn vi hadde nyttårsafta er gøymt under eit isolerande dekke med kvit snø.
No har det mildna og dryp frå taket og istappane som heng under ufsa.
Også idag har enkelte lette snøbyger streifa landskapet, og vegane er glatte.


På fuglebrettet er det stor aktivitet av blåmeis, kjøtmeis, spettmeis og svartmeis/granmeis og under rognen i hagen trippar det fleire svarttraster og finn seg mat eg har lagt ut til dei der.
Katten ligg doven og lat i godstolen og veit heldigvis ikkje at det er sååå mange spennande fjørkledde like utanfor.Inne latar vi oss idag, fyrer i omnen, nokre ser TV andre surfar etter eit kvart på PCen sin og nokre er i dårleg form. Vesle Mikael måtte på legevakta i dag tidleg med raskt aukande høg feber så legen ville sjekke han. Heldigvis ser det ut for at det er virus, sannsynligvis influensa som faren hans har hatt dei siste dagane så det går vel over med tid og stunde.
Eigentleg skulle eg ha svinga motorsaga idag som eg har fri, men føler meg slakk eg og så eg trur eg tek det roleg og unngår å kjase meg ut. Får heller ta siste finpussen på eit par frølister og få bestilt det eg vil ha (eller noko av det eg vil ha......) og "håpe det vert likar i mårra !"

6 kommentarer:

Charlotte sa...

Huffda, god bedring!
Skal ikke si høyt at jeg savner snøen, for slikt skal man jo ikke si.. men jeg kan jo viske det?

Randines parsellhage sa...

Flotte bilder av snøen....

Håper influensaen er forbigående for store å små!

Iris sa...

Flotte bilder som alltid, hajal! Snø er vakkert, ingen tvil om det.

Anne på Moseplassen sa...

jeg har også lyst på snø...
Vakkert å se, og svarttrosten tripper rundt her den også, nå driver jeg og temmer den til å tørre å komme helt inntil terrasedørvinduet mitt :D

Harryford sa...

Godt Nytt år Hajal! Til deg og dine!

Ja nå er nyttårsturen til mine foreldre over, og jeg har kommet inn i pc-land igjen! De vil ikke ha denslags de - - ja far hadde lurt litt på det, sa han, men han trudde han var for gammel til å begynne med slikt nå - 89!!!

Det var flott å lese at nynaboene dine på nersiden lot deg ta trærne! Det har jo vært en liten følgetong det der!!! Pussig at enkelte ting som ser håpløse ut, kan ornede seg raskt!

2009 begynner "spennende" for min del! Tar det rolig til å begynne med! Stress fører ikke til noe godt i min alder! Er ikke nødvendig heller! Har jo "kosta på" frua god utdannelse - og det var nok det mest lønnsomme jeg kunne gjøre med kronene! ;-)

Godt nytt år igjen, så følges vi vel ad i 2009 og!

hajal. sa...

No ser det ut til at det verste er over med feber og influensa for denne gang med dei to som har hatt det dei siste dagane, vi kryssar fingrane for at vi andre i huset går klar ( skjønt det er vel å vere optimist!)

Også idag er det kuldegrader og vinter som pregar landskapet, skal kanse ut ein tur og fotografere isroser og snø idag og!