lørdag 10. juli 2010

Fem vakre

Blandt hagebloggarane går det ei oppfordring for tida om å vise dei fem vakraste ein har i hagen nett no. Eg har med vilje ikkje brukt uttrykket "dei fem vakraste" men brukar "Fem vakre" i bloggtittelen fordi eg ser det som umulig å plukke ut fem som skal være dei fem vakraste nett no. Det er så mange som er vakre, både blomstrande og ikkje blomstrande og kritiriet for kva som er vakkert er ikkje lett å definere - det meste er vakkert kvar på sitt vis ( t.o.m dei kvite blomane til hagedjevelen (skvalderkålen) !!!


Physocarpus 'Diablo' - Rødblada blærespirea er vakker, men aller vakrast er den i knopp syns eg.

Sølvbergkanpp - Sedum spathulifolium likar eg meir og meir både med og utan blomster.


Martagonliljene er ein av favorittane mine - desse her stammar truleg frå den gamle pestegardshagen i bygda. Eg fekk i si tid løkar av ei eldre dame som hadde funne dei i ei grov like utanfor sitt hagegjerde som vart bygd på tidlegare prestegardsjord.

Kombinasjonen Løytnantshjerter og Stormarikåpe har alltid tiltalt meg på denne tida.

Til sist, men ikkje mist vil eg presentere "Eikefjordrosa" -ei rose eg ikkje veit namnet på som stammar frå madammen sine besteforeldre sin hage i Eikefjorden, truleg planta der ein gong mellom 1935 og 1955. Eingongsblomstrande, utsett for roserust og masse små torner på greinene. Idag opna ho den fyrste blomen for i år, og du for ei DUFT !!!!
Denne har ein heilt spesiell status i hagen min - roser er ikkje min store favoritt, men denne er ein av dei store favorittane i hagen min av fleire årsaker.

****** ****** *********
...."Vent, vent... remember me !!!"... er det ein som ropar...
Ja det er nettopp det den heiter denne Hostaen.
Hosta 'Remember Me' - den vakraste av alle Hosta syns eg, og eg klarte ikkje å fullføre dette blogginlegget utan å ta den med som den sjette og siste av "Fem vakre".

God helg til alle og nyt alt det vakre ute i hagen! :)

7 kommentarer:

hildeG sa...

Lekre saker!

Tove sa...

Flotte planter alle sammen :-)

Parkvegens Hageglede sa...

Ja, her var mye vakkert. Sølvbergknappen, naturens eget valg av fargesammensetning. Noe å tenke over nå som det er mye fokus på bed i kun en farge. Og så den Hostaen da, nydelig..

ASSA sa...

Ja så vakre så vakre :)

Anonym sa...

SUKK , du har det så fint med sååå mye flotte blomster og bed :-)
Imopnert.

Anonym sa...

anonym er Mathea ;-)

Villrose sa...

Skjønner at "Remember Me" roper! Det gjør den her også ;-)