søndag 15. mars 2009

Frøken Flamingo
Våren er her så absolutt og med den frøsåinga, denne gongen fant eg ut at eg skulle vere med på konkurransen som Moseplassen http://moseplassen.blogspot.com/ har utlyst om frøken frø og eg har kalla mitt bidrag "Frøken Flamingo".


Frøken Flamingo heiter eigentleg Ricinus communis 'Gibsonii' men ser man ut som ein flamingo får man lett det tilleggsnamnet blandt venner og så er jo det eit mykje enklare namn å hugse. Frøken Flamingo skulle eigentleg ha to søstrer, men dei ser ut til at dei fortsatt søv godt i kvar si seng.
Frøken Flamingo var gjest i hagen min i fjor og og vart stor og staselig i det flotte sommarveiret vi hadde og mitt håp er at frøkena får like gode betingelsar i år og frå veirgudane si side, dvs. vatn skal eg klare å syte for at ho får nok av, både til drikke og skylling av nebbet, så får solguden( om det vert Apollon, Ra eller Sol kjem vel på eit ut) passe på at den får nok av lys og varme så den vert glansfull og fin i fjørdrakta.

6 kommentarer:

Anne på Moseplassen sa...

oooo
kul frøken :D
Veldig kjekt at du vil være med på konkurranse :)

Göran sa...

Hej!
Vackra Ricin du har och graciösa småplantor. Jag är också en stor beundrare av denna växt. Varje sommar brukar jag ha några Riciner som frodas i min trädgård. Ett år blev en planta ca 2 meter hög.
Vilket fantastiskt plats du bor på!
Men väl mycket snö. Hos mej blommar snödroppar nu och Trollhasseln är snart överblommad.

RandiF sa...

Og eg som har glømt å bestille Ricinus-frø i år. Flotte planter, ja. Og nesten nifst når spirane rullar seg opp av jorda....

Mari sa...

Den var skikkelig tøff! Ikke vanskelig å se at det var en flamingo nei :D

(I dysleksitesten under her må jeg skrive "mersol", passer bra det eller hur 8D )

Janne sa...

E so kjekt å følge med på bloggen din heimafra! Får stilna heimlengselen litt:) Gler meg t dåkke kjem i påska!

Den flamingofrøkna di va forresten knakande!!! :D

Brit sa...

Utrolig artig bilde av denne blomsteren og ikke minst navnet somden bærer med det rette:) Måtte derfor bare stemme på den, ser du nå har kommet i finalen, fortsetter å stemme på deg jeg:)