mandag 30. mai 2011

Dei fem vakraste akkurat no

I hagebloggen Hildeoghagen vart vi oppfordra til å vise dei fem vakraste i hagen akkurat no - ei vanskeleg oppgåve for dei er alle vakre kvar på sitt vis med sitt særpreg. Så kven skal vi sette att..? Hmm...

Eg får starte med den rosa Hageazaleaen utan namn som har ein farge som er vanskelig å kombinere, difor er den store kjeglegrana til høgre og Rhododendron 'Baden Baden' som vi skimtar til venstre gode naboar.Meconopsis 'Lingholm' har ein klar og fin blåfarge og no har vi hatt akkurat slikt veir denne likar dei siste 14 dagane, med kjølig og fuktig veir. Syns det var artig med regndropane som skin igjennom kronblada.

Så syns eg at Lewisia må få være med i utvalget. Bare ein liten lomme med jord som er pressa inn mellom steinane er alt dei har å klore seg fast i, men trufast takkar dei for plassen eg har tildelt dei med fager blomstring.


Så er det denne kombinasjonen her som eg syns er like vakker kvart år. Acer palmatum 'Stella Rossa' og Hosta tardiana halcyon


Til slutt ein eg har vist bilder av mange gongar, det er Hosta 'Remember Me' den syns eg bare er heilt knakande flott!

3 kommentarer:

Mariann S sa...

Flotte bilder :) Og spesielt Azaleaen og han 'Lingholm', bilder med regndråpar er nydelige :)

krepsemor sa...

Så fin hageazaleaen din var, nydelig farge! Valmuesøsteren har en slående blåfarge, og kult med regndråpene =) Min står i ferd med å sprette ut også, frøsådd i fjor! Gleder meg!
Hosta er en praktfull plante, vil ha mer...
Lewisia`ene mine strøk med i vinter, kun en klarte seg!

potentilla sa...

Vakkertvakkert :)