lørdag 25. september 2010

Knall og fall........

Lange skuggar minner oss om at hausten er kommen og den mest aktive hagesesongen snart er over.

Denne hagesesongen har forøvrig ikkje vore så aktiv for min del pga. boreliosen eg har kjempa med det siste året og no har den fått nok ein stoppar på ubestemt tid.
Årsaka er at eg tysdag gleid på sleipt gras, falt stygt utfor ein meters høg mur, ned i ei veggrøft og slo nakken, armen og skuldra og vart sendt i ambulanse til sykehuset på båre og med nakkekrage. Jau då, på MR og røntgen viste det nakkebrudd, men ikkje brot ellers i kroppen. Men nervebanene i skulder og arm har fått seg skikkelig bank.
Så var det sengeleie og vidare undersøkelsar m.a CT -skanning og bilda vart sendt vidaresendt til ekspertgransking på Haukeland.
På fredag kom svaret tilbake frå Haukeland og då var meldinga: javisst var det brot mellom 6. og 7. nakkevirvel, men brotet var av gamal dato så eg kunne bare ta av kragen og reise heim....... :-O .......
Hæ?????
sa eg, kan ikkje hugse at eg nokon gong har hatt SÅ vondt i nakken at eg kan ha brote den tidlegare i livet...
(Madammen og eg har i etterkant komme fram til at det må være slik at eg i eit tidlegare liv fall utfor ein stad og brakk nakken og då har eg også forklaringa på min høgdeskrekk... ) :))))))

Så sit eg her då kraftig forslått, vondt i nakke, skulder og arm.
venstre peikefinger er nummen og nedsatt kraft i, men eg har full bevegelse i den. Det verste er nervesmerter i venstre armen som plutselig høgg til som knivar og varer frå nokre sekund til nokre minutt og eg veit aldri når dei høgg til. På dei virkar heller ikkje smertestillande så eg får no bare leve med dei til nervane har hela seg sjølv. Det gjer dei visstnok kansje om nokre dagar, men det kan og ta inntil nokre månader før alt er normalt igjen, sa legen.Ja ja, når fyrst uhellet var ute så var eg kjempeheldig tross alt. Det kunne lett vorte skikkelig fatalt fall denne gongen. Så kan ein seie at det var ikkje lurt å gå der akkurat då det var SÅ sleipt og glatt, eller at eg burde hatt andre sko på meg osv.... men det er ALTID lettast å sjå i etterpå-klokskapens lys.

No har vi fått att fineveiret og det skal visstnok vare ei heil veke fram i tid så eg får prøve å "nyte" rekonvalesensen til å nyte haustsola med å gå små turar så ofte eg orkar i nærmiljøet, men eg kjem nok til å halde meg stortsett til vegar med fast dekke eller grus den næraste tida.

God helg til alle og pass dåkke på haustlege sleipe og glatte underlag.


13 kommentarer:

TurboLotte sa...

Hææææ??? Går det an å knekke nakken uten å vite om det sier du??? Himmel og hav. Guri malla. Godt det gikk bra da. Good bedring og klemmer herifra.

RandiF sa...

Fy kor uheldig!! jammen hadde du nok frå før! Godt du har eit lyst humør....Klem og ønske om riktig god bedring til deg.

krepsemor sa...

Uff da! En skulle jo tro at du hadde nok plager fra før! Skikkelig uheldig var du. Men at du har hatt nakkebrudd tidligere uten å merke det?? Det er jo ganske utrolig! Litt vemmelig tanke egentlig, for hvilke konsekvenser kunne det få? Da har du hatt flaks, hajal! Og det fortjener du =)
Pass nå på deg selv!
Klem!

Mariann S sa...

Uff og uff!!! Håpar det legar seg fort, ønsker deg riktig god bedring. Klem frå meg :)

Herdis sa...

Huff, dette var både dramatisk og trist. Ønsker deg verkeleg god bedring, Harald!

Kirsten sa...

Men kjære deg da.
Riktig god bedring Harald :-)

hajal. sa...

Takk for gode ønskjer alle saman.
Eg veit ikkje heilt om eg trur fullt på at eg har hatt nakkebrot tidlegare utan å merke det sjølv, men det er vel slik når dei seier det ?
"Det kan even vara at du er skapt sånn", sa den hyggelige legen som behandla meg.

- Ja ja, man får vara som ma är, när man inte vart som en sku', tenkjer eg! ;)

Rita sa...

Himmel og hav den helsa di har jammen hatt noen utfordringer det siste året. Godt det ikke gikk verre denne gangen da.

God bedring-klemmer i søkk og kav herfra :)

Anonym sa...

Hufffda - du har da vært rett så uheldig.

Men godt at det var hell i uhellet også da. Rekonvalesensen hadde nok blitt enda lenger hadde det vært et "ferskt" brudd.

God bedring!

Anita sa...

Det var da skrekkelig!!!
Stakkars deg. Håper du får rekonvalesere i ro og mak og komme deg på tur igjen med helsen og hagen.
Stell pent med deg selv, nå! KLEM :)

Pusepilde sa...

Oida!

Har vært ute og gått i slept høstgress i dag, og det var ikke helt trygt, nei...
God bedring :)

Marit sa...

God bedring til deg, hajal!

hajal. sa...

Takk for helsingane alle saman! :D