fredag 3. juli 2009

Utslått av varmen

No har vi lagt bak oss juni månad godt og vel og mange har ferie i desse tider.
Sjølv har eg ikkje ferie før i august og det passar meg godt.
Juni månad var nedbørsfattig, bare 28 mm kom det og det er langt under "normalen" og ikkje meir enn ein skapeleg renveirsdag her på Vestlandet.
Jonsokdag begynnte varmen og den har holdt seg til no og etter mange dagar med 24 grader og over føler eg meg heilt utslått av varmen. Slik varme taklar eg ikkje. Ikkje er eg i stand til å jobbe i solsteiken og når sola har gått ned om kvelden har eg ikkje energi til nokon innsats då heller. Nattesøvnen er og minimal.
Hagearbeid vert kun det mest nødvendige vatninga av det som er mest utsatt. Det får bli som det blir, reiknar med at det meste klarar seg uansett til det vert svalare og meir levelege forhold etter helga. Håpar bare vi får ei god rotbløyte for det trengst virkelig no over alt.
Tordenveiret som feia over landskapet mandagskvelden etterlet seg bare 1,5 mm og brannutrykning pga skogbrann ikkje så langt herfrå.

I hagen blomstrar det i alle fargar, mange er ferdig med blomstringa og byr fram modne frø medan andre nett har komt i blomst.
Idag vil eg heller vise eit par andre ting eg har som blomstrar nett no m.a. Rottehalekaktusen:


Denne Rottehalekaktusen (Aporocactus) eg fekk frå Inger Karin i 2006 har flotte blomster no

Denne Phyllocactusen blomstrar og fint no, den og har eg fått som bytteplante frå hagevenner på hagegal.Ellers er det fint med ikkje blomstrande plantar og som dette graset Scirpus 'BronzeForm' syns eg er dekorativt ilag med plantar med andre bladformer.


To av Brudesporane eg fekk i fjor kom utruleg nok med blomster i år. Dei har eg valgt å dyrke i potte iallefall inntil vidare.

Også Solopus syns det vert vel varmt i solsteiken og kviler seg for det meste av dagen i skuggen i høgt gras innlagt ein og annan drikkepausen og jakt etter markmus og andre vilt i grasjungelen.

Uff ja det vart kansje vel mykje syt og klag i dette innlegget, men reiknar med at eg vert i betre humør når temperaturen vert meir "normal" ....
Kos dåkke med varmen dåkke om tåler den ! :)

6 kommentarer:

Randines hageblogg sa...

Du er i godt selskap når det gjelder å bli utslått av varmen, det gjør jeg også bare det aller mest nødvendige blir gjort.

Ha en fortsatt fin sommer uansett vær!

Tove sa...

i dag bikka gradestokken 40 i sola og det var 30 inne på kontoret mitt. Det er i varmeste laget for meg. Fikk ikke gjort stort. Til uka er det spådd litt regn og det er godt, for nå vannes det på spreng her. Flott blomstring :-)

Mokki sa...

Å det gresset var lekkert du! Her er det også varmt, og i dag har jeg vært i ørska siden det ble såsom med søvn i varmen...

orchis sa...

Nydelig Phyllocactus og rottehalekaktus! :sikle:

Litt trist at når varmen først kommer, så klarer mange ikke å nyte den. Det blir for mye. Rart, men her oppfatter vi f.eks. +25 som svalt om sommeren. Har naturligvis noe å gjøre med hva man er vant til. Dessuten har vi vanligvis tørr varme. I Norge er luftfuktigheten høyere og varmen føles mer trykkende. En annen ting jeg har lagt merke til er at varme lavtrykk er verre enn varme høytrykk. Tittet på Yrs 30-dagers statistikk for Blindern. Min. +4,8. Max. +33. Stort sprang! Ikke rart folk ikke rekker venne seg til det. Klima og vær er spennende. Synes iallefall jeg.

God helg!

Landliv sa...

Varmen har brått gått over her i Gudbrandsdalen og nå bøtter det ned. Men det trengs regn nå. Bare varmen kommer tilbake :-)

Harryford sa...

Vel Hajal - det har vært en varm sommer på vestlandet - men har ikke høsten satt tempen noe ned nå!

Lenge siden siste innlegg - og det er savnet! Får se om jeg finner deg på "praten"!