tirsdag 3. august 2010

Blomstring pr. 1. August 2010, del 2

Primula capitata blomstrar fint no. Dette er ein lettstelt Primula som ser ut til å trivast i skuggen under det store morelltreet.


Her er ein annan Primula som blomstrar no, heile 80 cm høg . Nett no står det heilt stilt ang. namn.

Akeleiene er for det meste ferdig med hovudfloret, og nokre av dei vil eg samle litt frø av så difor har eg laga "posar" av agrylduk som skal samle opp frøa slik at dei ikkje hamnar i bedet og sår seg til våren.

Her er to verdige representantar av Geraniumslekta - Storkenebb som veks og blomstrar villig i woodlandspartiet.

Dette er ei busk som heiter leucesteria formosa og som andre delen av namnet seier er den opprinnelig frå Japan . Den frys ofte tilbake ein del om vinteren og det gjorde den denne vinteren og på det som var over snødekket, men kjem fint tilbake likevel.


Digitalis 'Elsie Kelsie' - ein flott representant blandt revebjøllene.

Digitalis ferruguinea - Rustrevebjølle er fin med dei små blomane. heilt forskjellig frå 'Elsie Kelsie' men likevel ser vi likskapen.

Veronica syns eg har stilige og flotte blomsterstandar, bak ser vi ein sibiriris, såvidt i ein Ligularia og th. skimtar vi det bronsefarga graset Carex comans 'Bronze Form'.


Dette innlegget vil eg avslutte med eit bilde av ein av bjørkestubbane mine med Krypfredlaus (Lysimachia nummularis) . For nokre år sidan fekk eg to innhole bjørkestubbar hos ein av bøndene eg jobbar for som avløysar, fyllte dei med jord og planta i dei. På den måten kan eg ha Krypfredlaus utan at den brer seg utover heile hagen. Ut på hausten er dei to bjørkekubbane flotte med lange greiner hengande nedover.

4 kommentarer:

solfrid sa...

Frodig og flott:) På grunn av og ikke på tross av trives masse planter i denne fuktige sommeren.

Tove sa...

Flott blomstring. Den gule primulaen tror jeg at jeg har maken til. Blomstrern å, men jeg vet heller ikke navnet. Ha en fortsatt fin sommer.

Frøya-Heidi sa...

Mye flott som blomstrer hos deg nå. Primula capitata sådde jeg i år og jammen ser det ut som jeg får blomster på den allerede :)

Stubbene med krypfredløs var stilige!

Wenche sa...

Så mye flott! Og den busken var da både spennende og flott.