fredag 1. april 2011

Årets fyrste........

Hepatica x media 'Buis' var raskast i blomst i år - vakker!


Idag har eg putla på med oppreinsking i hagen etter vinteren. Gamalt lauv og fjorårsvekst som skal på komposthaugen vart samla saman og transportert vekk i det fine vårveiret.
Det var ein hærleg følelse å ha jord under neglene igjen etter ein lang vinter og ekstra stas var det at eg hadde ein av dei få dagane med kroppen i nokonlunde form slik at eg fekk utnytte fineveiret til litt våronn.
Blåveisane og krokusane hadde sin fyrste dag med opne blomar og det er ein merkedag kvart år.
I år var det Hepatica x media 'Buis' (over) og H. transsylvanica f. rosea (under) som var fyrst ute med opne blomar, men dei andre er ikkje langt unna heller.


Hepatica transsylvanica f. rosea - rosa Ungarsk blåveis


Krokusar er det fleire sortar og artar som står i blomst -over trur eg det er Crocus tomasianus

Crocus saturnus - ein av dei flottaste krokuane syns eg.


Også påskeliljene er i rute og viser store knoppar no.
Ein utruleg flott dag med god temperatur, sol - iallefall fyrst på dagen, livlig fuglesong i busk og kratt og sannelig surra det ei humle kring meg og - også det den fyrste av året.

8 kommentarer:

New Dawn sa...

Så heldig du er som har begynt på våronna. Holshier er markene hvite ennå, og det ser ut til at våren er langt unna. Heldigvis var det mye mildere i dag, og jeg satser på at våren likevel er på vei.
Flotte blåveis du har i hagen. Må nok gjøre alvor av å skaffe meg noen jeg også i år så jeg får nyte synet til neste vår.
Ønsker deg en fin og vårlig helg :-)

Marit sa...

Du er heldig som kan ordne opp i hagen allerede nå. Her er det fortsatt masse snø enda, men det blir vel bart her også snart. De blåveisene var nydelige!

Mia sa...

Både ser och låter underbart, surra en humla förbi örat, det vore något. Fortsätt njuta trädgårdshelgen :)

Harryford sa...

Hei Hajal!

Ja noen værfordeler skal nå vestlendingen ha fremfor oss her i øst, for her ligger nå snøen ennå i 20 cm høyde. Nåja noen bare flekker er det blitt, og jeg har så vidt sett snurten av ei snøklokke, men resten må vi vente på ennå ei stund.

Godt du kom deg rimelig velberga gjennom "saltomotala" de i høst, skumle saker, men du veit - utkrutt osv ;-)

Det har nå blitt et år med bloggpause for min del, men tenker ta til igjen om en drøy måneds tid.
Det går i husb.

Alt vel, hilsen Harryford.

PS Gratuler med ennå eit staut barnebarn!

Tigerlilje sa...

Eg skulle aldri flytta frå Vestlandet.... Her ligg snøen enno, rett nok har han trekt seg vekk frå husveggen slik at krokus, tulipanspirer og julerose har dukka opp. Så fine bilder du viser oss!

hajal. sa...

Ja det er hærleg med vår, yddane groar og fuglekvitter!

Harryford: Så kjekt å sjå deg på bana igjen og at du melder alt vel!
Barnebarn er livets krydder heiter det og det er jammen sant.
Takk for gratulasjonen.

Tove sa...

Deilige vårbilder. Flotte blåveiser og krokus. Gleder meg til det en gang starter her også. Heldigvis er snøen på vikende front og nå er det runde i hagen hver dag for å se om det dukker opp noe. Kos deg videre i vår hagen :-)

Marianne sa...

Hei, jeg har sett noen nydelige bilder av primula hos deg for en god stund siden. De var i forskjellige farger, men mye i gule nyanser. De ligner på noen primula jeg hadde i hagen for noen år siden. Jeg bor i Stavanger og de pleide å blomstre i mai. Jeg tror du hadde kjøpt disse plantene som frø. Kan du være så snill å fortelle meg hvor jeg kan få kjøpt frø til slike primula? Tusen takk.
Min e-post er marianne.takla@lyse.net