tirsdag 13. juli 2010

"Frøken Langflat"


På ein slik dag med tungt skoddedekke og regn er hagelivet ikkje mykje å by på - ikkje er det malingsveir heller (skulle ha malt rekkverket på verandaen) so får ein finne på andre syslar ettersom kroppen heller ikkje likar seg slike dagar :(
Hagen ser plutselig noko "forfallen ut" sidan "alt ligg langflatt" etter den kraftige vinden mandag kveld og natt til i går. ..... nei SÅ gale er det ikkje, men dei høge staudene fekk hard medfart i vinden og mykje er avbrekt til tross for oppbinding.
Gullregnen er litt skeiv etter medfarten og hadde det ikkje vore for tøtteverk og gummistropper (ei av dei rauk i vinden) hadde nok den lagt seg heilt over.

Slike dagar er det ein kosar seg innandørs med god musikk og andre gjeremål - så kom eg på at litt " haging" er likevel ikkje av vegen ein slik dag òg, då vert det å bruke noko av alt det som "ligg langflatt" ute i hagen til oppmuntring for auge og sinn innandørs.

I denne oppsatsen har eg brukt blad og blomst av Heuchera 'Dale's Strain', Hosta 'Halycon', Grasløk, Aquilegia canadensis, Astrantia 'Lars', Physiocarpus 'Diablo', Stormarihand, Hagedjevel (Skvalderkål) og to sortar Klematis.

Så oppdaga eg at hagebloggen " Moseplassen" utlyste ein konkurranse i bruk av avskorne blomster - som ho kalla "Frøken snitt 2010" http://moseplassen.com/2010/07/froken-snitt-2010-konkurranseutlysning/ og der melder eg meg herved på.

Ha ein fin Julidag alle enten sola skin eller skodda stengjer. ;)

4 kommentarer:

anne -moseplassen sa...

så flott at du ser muligheter i slike små hagetragedier. Nydelig oppsats du har laget!

Kjempehyggelig at du er med på konkurranse Harald!

solfrid sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
solfrid sa...

Nydelig oppsats!

(Prøver igjen:))

krepsemor sa...

Så flott din "Frøken Langflat" ble! Du er en kunstner, Hajal! Nå suser vi over Sognefjorden. Er det ikke her i nærheten du bor? Vi la til i Leirvik i går kveld, et lite og koselig sted. Og med det kom sol og sommer! Nå drar vi videre til Kalvåg, en praktfull idyll! Ha en fin sommer videre!